pühapäev, 19. aprill 2015

Töökuulutus toote kasutusjuhendil

Ca nädal aega taagsi märkasin seda põnevat IKEA Austraalia töökuulutust (videolõik postituse lõpus), mis oma lihtsuses on uskumatult geniaalne ning mida hea meelega jagan täna ka kõigi teiega. 

Enamus meist on kokku puutunud töökuulutustega, mis saabuvad meile otsepostituste või ettevõtete reklaamlehtedega. Taoliste postituste oht on jõuda inimesteni, kes ei kuulu vastava ametikoha potentsiaalsete töötajate sihtrühma hulka või kellel lihtsalt ei ole huvi kõiki neid reklaamlehti läbi vaadata. Mis omakorda tähendab seda, et töökuulutuse postitanud ettevõte on kulutanud tuhandeid eurosid selliste kuulutuste koostamiseks ja edastamiseks, kuid kahjuks ei jõua need potentsiaalse sihtrühmani.

Milles siis seisnes IKEA geniaalne töökuulutus, mis oma olemuselt on sarnane otsepostitusega edastatavale tööpakkumisele? 
Kuna IKEA oli Austraalias avamas uut megapoodi, kuhu vajati kiiresti paarsada uut töötajat, siis otsustati kasutada veidi teistsugust töökuulutust. Uus töökuulutus seisnes selles, et see lisati koos kauba instruktsioonidega kauba kasti ning ostu sooritanud kliendid viisid selle ise endale koju.

Töökuulutus karjääri instruktsiooni juhisega tähendas ettevõttele aga järgmist:
- tuhanded ostu sooritanud kliendid viisid töökuulutuse endaga koju ning leidsid selle kauba kastist. Mis ettevõttele tähendas aga seda, et kuulutuse edastamisega ei kaasnenud postikulu.
- Lisaks aitas selline töökuulutuse edastamine jõuda inimesteni, kes armastasid brändi ning kellele meeldis tegeleda kodu sisustamisega.
- Kampaania tulemusel koguti kokku 4285 sooviavaldust ning värvati 280 uut töötajat.
- Loodi täiesti uus meediakanal, millega oma sõnumit sihtrühmale edastada.

Suvehooaeg on tulemas ning paljud ettevõtted vajavad sellest tulenevalt rohkelt lisakäsi. Miks mitte kasutada taolist lähenemist ka hooaja töötajate puhul, lisades vakantsete ametikohtade informatsiooni (1) kauba pakenditele(-sse), (2) kilekottidele, millega kaupu koju toome või (3) hoopis kauba arvetele/tšekkidele!

Hea lugeja, kui märkad mõnda vahvat töökuulutust või oled ise mõne põneva kuulutuse koostanud, siis saada see Facebook’i sõnumitesse või meiliteel aadressil: helo_tamme@yahoo.com.

Soovitused töökuulutuse koostamiseks:
- töökuulutuse puhul on oluline läbimõeldus: olgu seda siis pildis või sõnumis, aga peame tagama selle, et kuulutus jõuaks sihtrühmani ja teda kõnetaks.
- lisaks sõnumile ja pildile on oluline ka kanali, mille kaudus kuulutust edastame - valides vale kanali, ei pruugi me sihtrühmani üldse jõudagi.
- kindlasti on oluline sõnumi edastava kanali uudsus, miks mitte proovida selliseid lahendusi, nagu ma postituses välja tõin ehk töökuulutuse lisamine kauba pakendile, kilekottidele või arvetele/tšekkidele?




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar